BBQhout.com

Bbqhout.com biedt u diverse soorten rookhout voor de bbq en rookoven. Door het gebruik van de beste oven gedroogde houtsoorten heeft u altijd een goed product in uw horecabedrijf, winkel of webwinkel.
Bbqhout.com een eigen huismerk genaamd Smoking wood. Dit is een kant en klaar product dat direct klaar is voor de wederverkoper.
Alle producten kunnen wij aanbieden afgestemd op uw bedrijf. Compleet met uw eigen bedrijfsnaam en brandmerk. Op deze wijze heeft u een compleet eigen lijn met rookproducten. Voor ons complete overzicht kunt u ons benaderen.
Bbqhout.com biedt u diverse soorten rookhout voor de bbq en rookoven. Door het gebruik van de beste oven gedroogde houtsoorten heeft u altijd een goed product in huis. Door het drogen in een oven heeft het hout een zeer laag vocht gehalte van 8 tot 10 %. Al ons hout is door de strenge selectie vrij van chemicalien en schimmels.
Al onze eindproducten worden door ons zelf verwerkt en verpakt.
Voor Smokingwood producten zoeken wij nog verkooppunten, heeft u interesse? Neem dan contact met ons op.
Soorten rookhout

Mot
Houtmot gebruiken we om producten koud te roken. Met behulp van een cold smoke generator kun je de mooiste gerechten creëren. Zelf je zalm roken of een lekker stukje kaas.

Snippers
Verdeel je houtsnippers over je kolen. Let er wel op dat je ze niet in het heetste gedeelte van je kolen legt, maar verspreid ze over de bbq. Snippers zijn ook bruikbaar in een smokerbox.

Chunks
Chunks zijn goed te gebruiken voor gerechten die een langere garing nodig hebben. Doordat de chunks groter van formaat zijn geven ze rook voor een langere periode.
Smaken rookhout

Appel
Erg mild met een subtiele zoete fruitsmaak. Kleurt de huid van gevogelte mooi donkerbruin.

Kers
Mild, zoet en fruitig. Kleurt gevogelte mooi donkerbruin.

Els
Delicaat met een zeer zacht, zoet, muskusachtig aroma.

Eik
Heerlijke geur en kleurt de rookwaar mooi goudgeel tot bruin.

Beuk
Neutrale rooksmaak. kleurt bijvoorbeeld vis mooi roodachtig tot bruin.

Hickory
Zoete en sterke baconachtige smaak. Zware rooksmaak.

Wijnvaten
Eikenhout van gebruikte wijnvaten. Geeft een wijnsmaak in de rook.

Whisky flavourd
Eikenhout met whisky doordrenkt. Zorgt voor een whiskeysmaak in de rook.

Whisky vaten
Eikenhout van gebruikte whiskyvaten. Geeft een whiskeysmaak in de rook.

Tamme kastanje

Populier
Red Cedar rookplanken
Cedar is uitermate geschikt voor het bereiden van verschillende stukken vis. Een mooie moot verse zalm ingesmeerd met mosterd, peper en zout op een cedarplank. Strooi er wat bruine basterdsuiker over en je hebt een zeer smaakvol simpel gerecht. 30 minuten garen op 100 graden is voldoende.
Ook voor vlees kan cedar prima gebruikt worden, pak eens een mooi stuk picanha die je reverse flow gaart op de cedarplank. Garen tot een kern van 48 graden en daarna direct afgaren op de bbq tot een kerntemperatuur van 52 graden.

Cedar 26x14x1,8 mm

Cedar 26x12x0,9
